Tsjerkebuorren 21 Twijzel

 • image0 (2)
 • paardenhouderij
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_39
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_2
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_29
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_6
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_12
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_15
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_23
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_25
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_32
 • Tsjerkebuorren 21, Twijzel_33
 • plattegrond 9000m2

Verkocht €625.000,00 k.k. 

Deze kans is uniek, gelegen op een fantastische locatie waar ruimte en bedrijvigheid worden gecombineerd. De authentieke woning van 1913 heeft een hoge stand. En heeft daardoor een prachtige uitstraling. Tevens bied het erf privacy en is het landelijk gelegen.
Twijzel is een lintdorp met onder andere een basisschool. Verder zijn alle voorzieningen in Buitenpost alsook een zeer goede treinverbinding naar Leeuwarden en Groningen op ca 10 minuten fietsen.

Achter de woonboerderij zijn bedrijfsopstallen gesitueerd ten behoeve van paardenhouderij. De massale kavel loopt in een baan door naar de “Wedze” en maakt het totaal 7.77.70 ha groot. De kavel is over de gehele breedte 2 percelen breed. De getoonde vraagprijs is gebaseerd op ca. 0.90.00ha = 9.000m2 zoals weergegeven op de bijgevoegde afbeelding. Er is ook de mogelijkheid om tot maximaal ca 6.87.70ha erbij te kopen. Tevens bestaat de mogelijkheid om de kavel in overleg in te passen naar uw wens.

Indeling van de woning; hal met trap, toilet, slaapkamer, woonkamer met keuken (2017) en openslaande deuren naar het terras, bijkeuken, berging. Verdieping; overloop, 3 slaapkamers, badkamer met toilet.
De woning is tientallen jaren geleden gerenoveerd met voorzetwanden. De begane grond vloer is van beton en een houten verdiepingsvloer. De kozijnen zijn van hout met grotendeels dubbelglas. De woning wordt verwarmd met radiatoren met cv-ketel.

Direct achter de woning is een vrij in te delen loods gesitueerd (ca15x22m) met grote schuifdeuren (ca4m hoog) op de achterzijde, deze loods heeft een zandbodem en is op dit moment in gebruik als binnenmanege. Het dak is vervaardigd uit asbesthoudende golfplaten. Daarachter staat een overkapping (ca16x13m) welke aan zuidkant open is en het dak is vervaardigd uit stalen dakplaten. Het achterste gebouw is de vroegere “skuorre” met houten gebinten. In de bijschuur zijn 6 grote paardenboxen inbegrepen en op de buitenkant van de skuorre zijn ook 6 paardenboxen gesitueerd. Het dak van de skuorre is vervaardigd uit asbest. De skuorre is ca14x19m en de bijschuur is ca ca.13x8m. De schuren zijn ideaal voor een hobby boerderij of andere hobby’s waarvoor een ruim erf een must is.

Bijzonderheden:
-de hertenkamp alsook de stapmolen en paardenbak (buiten manege) is inbegrepen in de ca. 9.000m2
-de herten zijn ter overname.
-het object heeft de bestemming: “agrarisch met waarden – paardenhouderij” Voor de landerijen gelden ook een agrarische bestemming en de houtwallen zijn ook als landschapselement aangeduid in het bestemmingsplan.
-uitermate geschikt voor het houden van paarden mede door door de optionele kavel grasland/weide/landbouwgrond ca 6.87.70ha
-de houtwallen zijn opgenomen in zogenaamde beheerspakketten.
-aan de rechterzijde van de woning staat een monumentale beukenboom.
-de woning is geen monument of beschermd dorpsgezicht.
-in de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule opgenomen.
-aanvaarding in overleg.
-oplevering “zoals bij bezichtiging aangetroffen”
-bij verkoop van een gedeelte van de kavel (bijvoorbeeld 9.000m2) zijn de uitmeetkosten voor 50% voor de koper
-bij de eigenaar wordt een ruilverkavelingsrente in rekening gebracht tot 2035. Deze wordt overgedragen op de koper. Voor ca. 9000m2 bedraagt deze rente naar rato ca €8,-/jaar

Bent u enthousiast geworden van dit object dan kunt u zich aanmelden voor een bezichtiging.

Kaart