Kleine Buren 3 Wergea

  • Binnenfoto_KleineBuren3_5
  • VLYC8853

Te koop €235.000,00 - Huizen
2 Slaapkamers 1 Badkamer
 
 Add to Favorites
Print

Dit knusse huis in Wergea zoekt nieuwe bewoners. Je hebt niet veel nodig om van alle gemakken voorzien te zijn in dit heerlijke knusse huis.
Zomers kijk je vanuit de woonkamer naar een zeilboot die voorbij schuift door de Wergeasterfeart. En s’ avonds geniet je van de rode luchten die zich voltrekken om de kerktoren.

Vanuit de voordeur sta je direct op de “Kleine Buren” met aan de overzijde een vlondertrap waarop je kunt genieten van het gevoel van wonen aan het water. De huidige eigenaren hebben hier een kano aangelegd, maar feitelijk is het niet toegestaan om boten aan te leggen.
Achter de woning is een betegelde tuin aangelegd welke via twee schuttingdeuren toegang biedt tot een binnen terrein, gemeenschappelijk met de buren.
Vroeger was het pand een wijnhandel maar nu wordt het volledig gebruikt voor bewoning.
De huidige eigenaren wonen op de eerste verdieping omdat de keuken ook op die verdieping is gesitueerd. Beneden is de slaapkamer. De slaapkamer en de werkplek worden nu gescheiden door een functionele kastenwand. Boven is er ook nog de mogelijkheid om een logeerkamer te hebben.
Een leuk detail van het object betreft de stok langs de buitenmuur. Deze stok met haak is eigendom van de gemeente en dient door de eigenaar gedoogd te worden. De stok is een reddingsmiddel en kan dienen om een drenkeling uit de Wergeasterfeart te vissen.

Indeling:
Entree, met studieruimte/thuiswerkplek, slaapkamer, hal met trap, badkamer met douche en toilet
1e verdieping: keuken, woonkamer
2e verdieping zolderberging

De muren zijn veelal voorzien van voorzetwanden, de verdiepingsvloeren zijn van hout en de beneden vloer is van beton. De houten kozijnen zijn voornamelijk voorzien van dubbelglas. Verwarming vindt plaats met een cv-ketel van 2005 Het dak is gedekt met authentieke dakpannen en het platdak met bitumineuze dakbedekking.

Wergea
Wergea ligt “onder de rook van Leeuwarden” Je hebt hier niet de drukte van de stad, maar de stad is toch dichtbij. Verder heeft Wergea een kleine middenstand waaronder een supermarkt, bakker, brandstofpomp, restaurant. Ook zijn er een basisschool, kerk en voetbalclub.

Kortom, wil je echt meer weten over dit huis en ervaren hoe het is, plan dan een bezichtiging in op vrijdag 31 mei of dinsdag 4 juni.

Unieke eigenschappen
-wonen aan water
-overeenkomsten met tinyhouse
-sfeervol
-wonen met lage lasten
-karakteristiek
-het object heeft “enkelbestemming Wonen” met functieaanduiding “detailhandel”

Eigenschappen

Floor Plans

begane grond

verdieping

zolder

Kaart